No i minął czas matur 2012. Odpuszczam sobie temat, bo choć jest czytany, nikt nie chce sie przyznać do popełniania tego egzaminu i zdania sprawy z nabytej wiedzy.
Egzamin dojrzałości, tak go niegdys nazywano. Zaliczenie go zobowiązywało. Przecież stawało się poniekąd narybkiem elit.
Nikt nie chce się podzielić wrażeniami to trudno. Nie to nie. W przyszłym roku już tych paluchów wykrzywiać nie będę. "Rajmatyka" strzela w paluchach, laski potem utrzymać w ręku nie można.
No ale zaglądam do tego pudełka, jak to po sobocie, po robocie.
Foto dnia a na focie noc jak byk. Nawet światła świecą. Jak razu pewnego dawali tymi światłami po oczach to spać nie można było. Wciąż my z moją do okna zaglądali, czy się coś nie pali?
Łuna taka, że nitkę można było do igły bez lampy nawlec. Ciekawe co to będzie jak za to światło kogoś podliczą? No właśnie ciekawe kogo, szkołę czy gminę? Szkoła się nie wypłaci, mowy nie ma. Teraz Tauron rządzi. Zdawało sie, że może będzie lepiej, rachunki mniejsze będą. A tu guzik z pętelką. Co chwilę prądu nie ma a wyświecone więcej niż drzewiej bywało. Jakiś rzadszy prąd nam posyłają czy jakie licho? Licznik nam nakręcił tyle, jakby to właśnie do naszego licznika tego "Orlika" podpięli.
Elektryk już sprawdzał. Konzol musi wymienić. A czy ja wiem co to ten konzol? Niech wymienia byle tylko po tej wymianie rachunki sprawiedliwe były.
Wszystkim życzę udanych jajek. Kiedyś się je na gorącym kamieniu robiło. Dziś proboszcz kotła użycza. Nie wiem tylko czy swojego, czy i jemu ktoś po znajomości? Ważne, że jaja będą
Radosnych Zielonych Swiątek
Nie starzeje się ten, kto nie ma na to czasu.
— Benjamin Franklin
Podzielenie się tym wpisem:
Poleć ten wątek
Podziel się z innymi:
URL:
Facebook - Lubię To:
Przejdź do forum:
Foto dnia:
Pałac w Zebrzydowicach z lotu ptaka. Fot: Mariusz Jaszczurowski
dodano: 2022-10-25 12:16:49 >>>Zobacz poprzednie zdjęcia
Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.
Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher,
pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie
części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych zawartych
na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub
jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.