Pewnie już po największym zagrożeniu, ale ciągle czekamy na komunikat o całkowitej zdatności wody do spożycia i użycia.
Na shoutboxie fitek napisał mi tak: nie napiszą Ci bo się boją odpowiedzialności w stacji woda zdatna a u Ciebie instalacja może być skażona ...
No OK, dobra, ale tak to może być zawsze. Jeżeli w stacji jest już zdatna (dobra do wszystkiego) to w moich rurkach też już będzie przepłukana i jednak do jakiejś normalności można wrócić....
Ta bakteria w dobrych warunkach może przetrwać do roku więc jak się tu bronić przed nią? OK, ząbki, warzywa, talerze myjemy i płuczemy w przegotowanej wodzie. A resztę powierzchni? A pranie? Co z tego, że detergenty ją zabijają jak potem to płuczemy w "czystej" wodzie. Ja mam małe dzieci, które biorą wszystko do buzi.
Nie wiem, może panikuję, ale nie mam zamiaru tego trzymać na ubraniach, podłogach półkach.. (a w niedzielę wszystko myłam )
ano może być jeszcze skażona gdyż rurki(doprowadzające do Twojego domu) mają swoją długość i trzeba kupe wody odpuścić żeby przepłukać (nie widziałem aby ktoś przepłukiwał gdzieś rurociągi na głównym szlaku a w szczególności na końcówkach wodociągu), tak samo w domu ,też masz rurki a zwłaszcza zbiornik(zbiorniki) na ciepłą wodę,ile litrów ma bądź mają tyle musisz odpuścić wody żeby przepłukać.Pytanie-ile używałaś wody gdy się dowiedziałaś o skażeniu ? myślę że mało albo nic , i teraz musisz doprowadzić do tego aby woda zdatna ze stacji dopłynęła do Ciebie i przepłukała Twoją instalację.Najlepiej podgrzej wodę w zbiornikach do minimum 75st.C i przepłucz rurki.
Jeśli masz pytania to śmiało ...
Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.
Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher,
pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie
części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych zawartych
na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub
jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.