Słuchajcie, za niedługo będę organizować w domu pewną okrągłą rocznicę i mam zamiar zamówić tzw. "koryto"- na drewnianym korycie poukładane mięsa, ale w stylu nazwijmy to "biesiadnym", czyli: golonka, żeberka, kaszanki, itp.
Zdarzyło mi się kilkakrotnie już zamówić, lub jeść u kogoś mięsa z tzw. "cateringu" (mięsa poukładane w stalowym podgrzewaczu), ale tym razem chcę właśnie koryto...Czy ktoś z Was może coś polecić? Ma sprawdzone? I może też ktoś wie/pamięta: jakie, oprócz wymienionych przeze mnie mięs znajdują się jeszcze na korycie zwykle?
Będę wdzięczna za sugestie
Jeśli nie jest jeszcze za późno, to polecam Mirmax w Golasowicach. Fachowa obsługa pomoże wybrać menu. Wybór jest bardzo szeroki: karczek golonki, schab, kiełbasy, udka drobiowe, krupnoiki, boczek.
Koryto jest wypożyczane za kaucją do zwrotu za zwrotem koryta.
Potrawy przesmaczne. Skubię po kapce jak jest okazja. mimo że mi nie wolno. Trudno się powstrzymać. Smacznego
Dziękuję bardzo za odpowiedzi! Kompletnie nie pomyślałam o MirMaxie! Kupowaliśmy tam nie raz jakieś wędliny! Ale nic straconego! Za kilka miesięcy kolejna uroczystość- może wtedy A czy może orientujesz się jak cenowo u nich wygląda zamówienie cateringu?
A u mnie- impreza już za mną. Ostatecznie zdecydowałam się na catering z Rox'a (Kaczyce).
Miałam pieczeń, golonki, żeberka, kilka kaszanek i kiełbasek. Do tego kapusta zasmażana + 2 surówki. Mięsa nie były co prawda podane na drewnie tylko w podgrzewaczu, ale ostatecznie w niczym to nie przeszkodziło, a poza tym zostałam o tym poinformowana wcześniej. Z mężem i najbliższymi uznaliśmy, że wszystko było smaczne.
Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.
Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher,
pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie
części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych zawartych
na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub
jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.