Nie chcę pod tym tragicznym tematem w reportażu, bo nie wypada...
ze słownika -adwersarz : przeciwnik, zwłaszcza w dyskusji lub sporze. Dawniej w Polsce słowem adwersarz określano także przeciwnika, z którym stawało się do walki wręcz, co na sejmikach i innych zgromadzeniach było częstym przedłużeniem dyskusji.
Nie chciej mieć we mnie, trafie, swego adwersarza, nawet potencjalnego. Ja jestem pacyfistą.
A Skandal jest skandalem. Nie uważam żeby mój komentarz komukolwiek uwłaczał.
Mam prawo wyrazić swoje zdanie i wątpliwości. Moi krewni też są pochowani w grobach głębinowych.
Radzę się wszystkim przyglądać przy następnych pochówkach, czy aby szczątki ciał ich krewnych nie zalegają w pobliskich krzakach i zaroślach.
PS. -responsio ( w odpowiedzi) Co byś powiedział na respondenci zamiast adwersarze? Brzmi mniej zaczepnie.
Edytowane przez pumex dnia 07-06-2014 20:59
Zdaje sobie sprawę, że nie jest to słowo dokładnie odzwierciedlające istotę tematu , dlatego też poprzedziłem je słowem
"potencjalnych"...Dla mnie też jest to sytuacja wstrząsająca i żadne tłumaczenie nie złagodzi sprawy.
Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.
Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher,
pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie
części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych zawartych
na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub
jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.