Witam. Mam pytanie. Od dawna w naszej gminie mówi się że ma tutaj powstać sklep Biedronka. Prawda to czy tylko plotka. Bo jedni mówią że ma być,inni że nasi rodzinni biznesmeni z branży ,,sklepowej" zawetowali ten pomysł. Więc jak jest na prawdę? Może ktoś wiarygodny się wypowie? Pozdrawiam
Nie Biedronka a całe centrum handlowe będzie ;P gdzie najemcą będzie biedronka i to w Zebrzydowicach! tylko, że w Zebrzydowicach obok Kalwarii Zebrzydowskiej... Poniżej oficjalna informacja:
Biedronka najemcą w galeriach w Jastrzębiu Zdroju i Zebrzydowicach
14.12.2011.
Pod koniec grudnia w Jastrzębiu Zdroju (woj. śląskie) zostanie otwarta Galeria Handlowa Moya. Obiekt o powierzchni ponad 4000 mkw. znajduje się w ścisłym centrum miasta, przy ul. Harcerskiej. Operatorem spożywczym jest dyskont Biedronka. Wśród najemców znalazły się też m.in.: Drogerie Polskie, Apteka Bliska oraz Kolporter. Właścicielem Galerii jest Błysk Investment Group. Ta sama spółka wybuduje również centrum handlowe w Zebrzydowicach (woj. małopolskie), gdzie głównym najemcą także będzie Biedronka.
Sęk w tym że ludzie to czytają, ale nie wiedzą że są dwie miejscowości o nazwie zebrzydowice oraz dzielnica w Rybniku
za Wikipedia:
2 miejscowości w Polsce:
Zebrzydowice – wieś w woj. małopolskim, w pow. wadowickim, w gminie Kalwaria Zebrzydowska
Zebrzydowice – wieś w woj. śląskim, w pow. cieszyńskim, w gminie Zebrzydowice
Inne:
Zebrzydowice – dzielnica Rybnika
a co mają do budowy przez kogokolwiek, rodzimi biznesmeni? jak mogą zablokować budowę czegokolwiek. Z Zebrzydowic do np carrefoura jedzie się 10 minut ...podobnie do biedronki i innych dyskontów... Fakt ceny w naszej gminie są wysokie... wystarczy wziać przykładowy koszyk zakupów i policzyć. Nawiasem mówić kupując ostatnio na jednej stacji paliw napoje i coca colę zapłaciłem mniej niż w większości sklepów na terenie naszej gminy a to już nie jest normalne...
Dziekuje za wyczerpującą odpowiedz. I to by było na tyle w temacie.Pozdrawiam
Ps. A swoją drogą przydał by się u nas taki sklep bo konkurencja pewnie wpłyneła by na ceny u nas w sklepach.
Z tego co Ja wiem, abstrahując całkowicie od tego podanego artykułu to Biedronka w Zebrzydowicach ma powstać i to już w bardzo niedługim czasie (zakończenie budowy w Jastrzębiu i rozpoczęcie budowy u Nas). Co do weta - nic takiego miejsca nie miało (bo jak wiadomo miejsca legalnie mieć nie mogło).
Także mogą się niedługo usta ze zdziwienia niektórym otworzyć
Biedronka najemcą w galeriach w Jastrzębiu Zdroju i Zebrzydowicach
14.12.2011.
Pod koniec grudnia w Jastrzębiu Zdroju (woj. śląskie) zostanie otwarta Galeria Handlowa Moya. Obiekt o powierzchni ponad 4000 mkw. znajduje się w ścisłym centrum miasta, przy ul. Harcerskiej. Operatorem spożywczym jest dyskont Biedronka. Wśród najemców znalazły się też m.in.: Drogerie Polskie, Apteka Bliska oraz Kolporter. Właścicielem Galerii jest Błysk Investment Group. Ta sama spółka wybuduje również centrum handlowe w Zebrzydowicach (woj. małopolskie), gdzie głównym najemcą także będzie Biedronka.
Ja tam mimo wszystko nie do końca wierzę w ten artykuł. A mało to nieprofesjonalizmu dziennikarzy można w naszych mediach spotkać? Wcale bym się nie zdziwił, gdyby jednak chodziło o nasze Zebrzydowice, tym bardziej, że te małopolskie Zebrzydowice to raczej mała miejscowość i ekonomicznie zdecydowanie bardziej uzasadniona byłaby budowa u nas.
crasher napisał(a):
a co mają do budowy przez kogokolwiek, rodzimi biznesmeni? jak mogą zablokować budowę czegokolwiek.
No fakt, oficjalnie nic nie mają...
A jeśli chodzi o moje zdanie to mam szczerą nadzieję, że jednak ta biedronka u nas powstanie, bo i kilka osób znajdzie tam zatrudnienie i co najważniejsze sporo ludzi będzie mogło zdecydowanie taniej niż dotychczas robić zakupy bez konieczności dojazdu do miasta.
Ale uwierzę dopiero jak już zobaczę szyld Biedronki, bo póki co tylko plotki na ten temat
Jezeli to prawda to jestem wrecz zachwycona nie bylo mnie od dawna w Zebrzydowicach ze wzgledu na wakacje wiec wszystkiego dowaiduje sie stad Jednak taki sklep to moze byc cios dla miejscowych sklepow; ludzie kupowac nie przestana ale obroty na pewno spadna.
Jak pisałem w artykułach to nic pewnego (ale bardzo prawdopodobne). Firma niestety nie zdradza swoich planów inwestycyjnych. Ja liczę na spadek cen w okolicy. Niestety obecnie na większe zakupy opłaca się jechać do miasta.
Eee, tam, w Biedronce i tak wszystkiego się raczej nie kupuje, a konkurencja będzie.
A gmina to wydaje mi się, że ściemnia, bo jak mogą "nie wiedzieć" na co wydali pozwolenie?? A plan zagospodarowania przestrzennego? Mi się wydaje, że po prostu chcą uniknąć protestów i tyle...
No wiadomo ze wszystkiego sie tam nie kupuje, poza tym sklepy tutejsze maja wyrobioną opinie, tyle, ze obroty im po prostu moga spasc zgadzam sie z Krilady, gmina "robi ludzi w konia" byleby nie bylo problemow
Niekoniecznie muszą wiedzieć. Czasy kiedy na budowę sklepu wielkopowierzchniowego wydawała RG zgodę w formie chwały minęły (i dobrze zresztą). Decyzję o pozwoleniu na budowę wydaje starosta. Ewentualnie inwestor może się ujawnić na późniejszym etapie robót np. w spr. przyłącza wodociągowego, spr. zw. z organizacją ruchu itp.
Ludzie świat Orwellowskiego Folwarku minął. Co wójt albo RG ma do tego że na swojej nieruchomości sobie ktoś sklep buduje.
A co do protestów. To po co i kto miałby protestować? Może wielka manifestacja Pawilonu GS i "Świstaka". Bądźmy poważni. Biedronka= miejsca pracy. No chyba że tak nas tożsamość narodowa wypełnia, że portugalskiemu kapitałowi mówimy stanowczo nie!
Biedronka jak Biedronka...
mnie osobiście najbardziej cieszy, że w momencie otwarcia Biedronki ceny w konkurencyjnym Świstaku poszły w dół + bardzo ciekawe promocje (ostatnio Pepsi )
Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.
Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher,
pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie
części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych zawartych
na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub
jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.