Otwieram nowy temat po to, abyście mogli swobodnie wypowiedzieć się o swoich byłych lub obecnych pracodawcach.
Ja skieruję się w przeszłość, ponieważ mój obecny szef jest człowiekiem niezmiernie kompetentnym i posiadającym ludzką naturę
Nie tak dawno jak wczoraj, postanowiłam 'odwiedzić' były zakład pracy tj. 'restaurację' castello, w celu odebrania PIT-u, który wg ustawy i prawa pracy powinno się dostarczyć na adres pracownika, najlepiej listem poleconym, tak by mieć zabezpieczenie w razie niedoręczenia przesyłki, zaznaczę także że nie mieszkam w zebrzydowicach, by móc wpadać sobie do castello na kawkę co godzinę, ale najwyraźniej niektórzy pracodawcy znają tylko swoje prawa a o obowiązkach już nie pamiętają.
Na owy PIT kazano mi czekać godzinę, przy czym zaczęto się ze mną kłócić, że to moim obowiązkiem jest odebranie PIT-u, zaznaczam także że umowę wypowiedziałam w I kwartale zeszłego roku.
Pozwólcie, że przytoczę pewien przykład: pracuję w Holandii, posiadając wszelkie prawa pracownicze, z upływem kontraktu wracam do Polski, do rodziny i szukam nowej pracy w ojczyźnie... i tutaj moje pytanie, czy zbliżając się do terminu rozliczenia z urzędem skarbowym winnam po PIT pojechać aż do Holandii, otóż NIE, czekam na listonosza, który dostarczy mi polecony prosto do ręki.
Mam nadzieję, że tym postem rozkręcę Wasze opinie
Podzielenie się tym wpisem:
Poleć ten wątek
Podziel się z innymi:
URL:
Facebook - Lubię To:
Przejdź do forum:
Foto dnia:
Pałac w Zebrzydowicach z lotu ptaka. Fot: Mariusz Jaszczurowski
dodano: 2022-10-25 12:16:49 >>>Zobacz poprzednie zdjęcia
Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.
Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher,
pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie
części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych zawartych
na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub
jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.