Jakiś czas temu przeczytałem na czeskiej stronie, że Urząd Miejski przygotował ankietę dotyczące jak oni to nazwali "uchwały kosiarkowej". Okazało się, że wielu mieszkańców skarży się na hałas jakie one powodują i wręcz przeszkadzają podczas weekendowego czy świątecznego wypoczynku.
Z pozoru tematu moim zdaniem nie powinno być, wiadomo, dobrosąsiedzkie stosunki powinny to regulować. Czasem szczególnie w lecie, kosi się zdecydowanie lepiej wieczorem, to rozumie każdy, ale jednak czy to jest w porządku, kiedy wieczorem siadamy np przy grillu a tu nasz sąsiada w najlepsze kosi? Jestem Ciekaw waszej opinii - przygotowałem nawet sondę na ten temat
Jeżeli macie pomysł na sondę, każdy zarejestrowany użytkownik, może utworzyć na forum swoją dotyczącą jakiegoś tematu lub podesłać pomysł na adres redakcja: crasher1977@gmail.com
Poniżej link do informacji nt uchwały kosiarkowej (została ona w późniejszym czasie przegłosowana) http://wiadomosci...iarek.html
Dla mnie to możecie kosić nawet i po 22, hehe
ale jak zagłębimy się w temat to faktycznie niektórym może się to nie podobać.
Tylko powiedzcie mi jaki to ma sens przy użytkownikach kosiarek elektrycznych których nie słychać już z kilku metrów...?
Spalinowe i owszem mogą nam w jakiś tam sposób wieczorne posiedzenia zakłócić, jednak użytkownicy "eko" kosiarek?
ehhh... ja bym i tak kosił eko sprzętem, bo i tak by mnie nikt nie usłyszał
Hmm, z tego co wiem Zebrzydowice nadal są wsią. Jak sie komuś kosiarki nie podobaja to won do bloków, w Jastrzębiu miejsca ile się chce.
Idąc tym tropem zabrońmy koszenia zboża po 22, jeżdzenia traktorów w soboty, niedziele i święta oraz szczekania psom w dni wolne od pracy :]
Ja oddałem głos w sondzie na "tak", bo generalnie zgadzam się z pomysłem. No właśnie pozostaje jednak jakieś "ale". Tak jak ktoś wspomniał w shoutboxie pomysł jeśli odnosiłby się do niedzieli można uznać za trafny. W sobotę wydaje mi się, że koszenie trawy powinno być "legalne" (no tak, bez kary śmierci ). Patrząc na to trochę obiektywnie. Większość ludzi w zasadzie tylko w weekend ma więcej wolnego czasu. Więc automatycznie jest to czas na koszenie. Chyba żeby czas 16:00 zamienić na 19:00. Wtedy właściwie bym się pod tym podpisał raczej bez większego wahania.
Pozdrawiam,
-Ravandil-
Edytowane przez -Ravandil- dnia 10-05-2010 16:02
to w takim razie trzeba zmienić barierę czasową ciszy nocnej. GŁUPOTA, niektórzy ludzie też pracują w sobotę, a niedziela jest dniem wolnym od pracy dla większości. To że się nic nie robi w niedziele jest związane z prawem kościelnym... Nie wszyscy sa wierzący?
Podzielenie się tym wpisem:
Poleć ten wątek
Podziel się z innymi:
URL:
Facebook - Lubię To:
Przejdź do forum:
Foto dnia:
Pałac w Zebrzydowicach z lotu ptaka. Fot: Mariusz Jaszczurowski
dodano: 2022-10-25 12:16:49 >>>Zobacz poprzednie zdjęcia
Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.
Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher,
pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie
części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych zawartych
na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub
jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.