Czy jest tu ktos zaintresowany sparawą skateparku?
Interesuje mnie, czy nawiązła sie jakaś współpraca na płaszczyżnie Gmina - entuzjaści?
Bo jeśli chodzi o komentarz do artykułu to odbieram go mniej więcej tak; Dajemy wam instrukcję pływania i rzucamy was na głęboką wodę. Ratujcie się, wszak macie instrukcję obsługi
Nie ma wzmianki o jakichś następnych ruchach.
A może zaczęło sie coś dziać?
Nie starzeje się ten, kto nie ma na to czasu.
— Benjamin Franklin
Również jestem ciekawy. Z tego co słyszałem, mają być kolejne akcje, czy tak faktycznie będzie? Czy to tylko słomiany zapał? W Skoczowie dzieciaki nakręciły film, wysłały petycje, przyszły na sesje rady miasta. A jak u nas?
link: http://www.youtube.com/watch?v=Y1OLaHi4kis (film zrobiony przez młodzież skoczowa)
a tutaj artykuł wywiad z Jackiem (kiedyś na ox,pl) http://wiadomosci.ox.pl/wiadomosc,8557,jezdza-ekstremalnie.html
Ja bardzo chętnie pomogę w kwestii pozyskania funduszów z UE i rozmów ale to ma być wspólna praca gdzie każdy coś robi a nie tak jak to ogólnie jest 4 osoby się starają reszta tylko czeka aż otworzą skatepark żeby się tam piwa napić... A jeżeli już będzie tak daleko, że skatepark byłby w trakcie realizacji to służę darmową pomocą przy pracach ziemnych miniładowarką (jedynie ropę kupić i można już coś działać) ale tak ja napisałem wyżej niech najpierw chociaż połowa osób wykaże się jakąś aktywnością to wtedy. No i trzeba liczyć że ten skatepark nie powstanie w ciągu miesięcy tylko trzeba liczyć minimum 15 miesięcy od rozpoczęcia pierwszych rozmów i składania wniosków.
Ja tutaj mam podzielne opinie. Otóż, wiadomo - Miejsce sportu w Gminie Zebrzydowice jak najbardziej ZALECANE! Lecz druga strona medalu. Na to trzeba mieć fundusze! Dotacje z UE może i się znajdą, ale tego trzeba pilnować z dwóch głównych powodów i setek innych - mniejszych. Po pierwsze, młodzi ludzie będą tam pić, więc wtedy nie będzie to SkatePark ale jakaś tam speluna Po drugie nasze "kochane dresy" zrobią tam "porządek" po piątkowej imprezie. Więc jeśli SKATEPARK to tylko i wyłącznie w budynku i z OCHRONĄ! Tyle mojej opini
Myślę, że raczej skatepark nie jest miejscem do picia... Jakoś nie widziałem aby tak się działo w jakimś mieście, Do picia potrzebne są ławeczki, a tam z pewnością takich nie będzie. W sumie za amfiteatrem za chwilę też będzie jak za rządów Kononowicza - nie będzie niczego - domek zniszczony, ławki w nie lepszym stanie. Rozumiem przyjść, siąść wypić piwo, ale żeby niszczyć?
hihi,to dlatego jest tu wątek "gdzie znajdę ławkę".. ;D
ja też nie uważam,żeby takie miejsce od razu przyciągało tego typu trunki,a przynajmniej żeby od razu z tego zrobiła się melina...nie obawiałabym się tego. Widzę też,że coraz więcej mamy poszanowania dla wspólnego mienia,szczególnie jeżeli ono służy nam i jest po prostu ładne i estetyczne ale wszyscy musimy o to dbać.
Pomysł dobry i myślę,że wart poparcia,zaangażowania i zachodu
No bo tak siedziec drugi rok na trawie z tą butelczyną do góry to chyba ciut niewygodnie hehe
Cienko widzę budowę skateparku, Droga krilady, skoro młodzi ludzie zaczynaja od licytacji- co sie komu należy, dlaczego my sami, czy - żeby było porządne.
Przecież pomoc sie oferuje - (post od sz4kal)
[cytat]Ja bardzo chętnie pomogę w kwestii pozyskania funduszów z UE i rozmów ale to ma być wspólna praca gdzie każdy coś robi a nie tak jak to ogólnie jest 4 osoby się starają reszta tylko czeka aż otworzą skatepark żeby się tam piwa napić...[koniec]
Łatwiej chyba krowę wydoić, ciagnąc ją za ogon, niz zachęcić niektórych młodych do działania. Manifestacje to tak. W tym jestesmy dobrzy
Eh, szkoda słów.
— Benjamin Franklin
KeepRolling napisał/a:
Ja i wiele innych osób możemy pomóc w 100%
O proszę Zaczyna mi sie podobać
No dalej, kto jeszcze?
Nie ma sie nad czym zastanawiać, trzeba brać byka za rogi
Nie ryzykuj stu procent Dear KeepRolling , bo bedziesz musiał sam wyorać tę robotę a inni będą na d...yyy... no... na deskach siedzieć i czekać
— Benjamin Franklin
Trzymam kciuki za Konkrety i za realizację tego przedsięwzięcia. Wasi rodzice są wspaniali chcąc Wam pomóc. Ja mogę pyszczyskiem pomagać No bo jak trzymam te kciuki, to mi nijak łapami pracować Cieszę się, że coś zaczyna sie dziać wokół skateparku, bo i mnie się tem pomysł bardzo podoba.
Juz to widzę, jak niedowiarkom wyłażą ze zdumienia
Myślę, że wkrótce dopiszemy skatepark na listę korzystnych zmian na naszym terenie?
Tego Wam z całego serca życzę
Interesuje mne jeszcze gdzie chcielibyście usytuować ten obiekt?
To ma być obiekt kryty, czy odkryty?
Czy w jutrzejszych rozmowch wezmą udział przedstawiciele Urzędu Gminnego?
Poczekam na odpowiedz do jutra. Jutro dajcie znać jak było?
Życzę owocnych rozmów.
— Benjamin Franklin
Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.
Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher,
pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie
części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych zawartych
na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub
jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.