Dowiedziałem się ostatnio zupełnie przypadkowo że w naszej gminie w latach 2007-2010 nielegalnie pobierane były opłaty za pobyt dziecka w przedszkolu. Pytałem o to Pań w przedszkolu niestety.... nic się nie dowiedziałem. Ale od czego są inni rodzice;-) W naszej gminie pewna Pani z Kaczyc najpierw napisała do Wójta o zwrot niesłusznie pobranych opłat a po jego negatywnej odpowiedzi założyła sprawę w sądzie i wygrała z gminą otrzymując zwrot pobranych opłat wraz z odsetkami.. Wobec powyższego przygotowywany jest teraz pozew zbiorowy przez rodziców o zwrot niesłusznie pobranych opłat. Pan Wójt podobno nie chce iść na ugodę i szykuje się na ponowną batalię sądową.Zobaczymy. Ale jeśli przegra mam nadzieję że koszty sądowe zapłaci z własnej kieszeni.I ciekawi mnie kto płaci za prawnika.
Mi się kiedyś obiło o uszy o tej opłacie, mówiła mi to mama ówczesnego przedszkolaka, ale jak to poruszyła w przedszkolu to nic to nie dało, chcąc posłać dziecko do przedszkola musiała zapłacić.
Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.
Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher,
pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie
części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych zawartych
na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub
jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.