A myśl swą skończyć muszę...
Krylady, po OX się nie produkuj, tylko wracaj tutaj. Jest robota do zrobienia trzeba podkasać rękawy. No!
Tradycyjnie jak kwitną kasztany nadchodzi czas matur. Tak i nadszedł i wykrzywiam te stare pluchy za zaprzyjaźnionych maturzystów. Prawdę mówiąc nawet imion i nazwisk nie znam, ale dzień dobry mówią i matury piszą więc trzymam kciuki, a co mi szkodzi?
Kto będzie ze mną te paluchy trzymał? Podzielilibyśmy się i jakoś tak na zmianę, żeby mi takie skrzywione nie zostały.
No kto trzyma za kogo?
Nie starzeje się ten, kto nie ma na to czasu.
— Benjamin Franklin
Dziś maturzyści pisali maturę z matematyki na poziomie rozszerzonym.
Były trzy zadania z cyklu udowodnij, że... (w tych zadaniach należało zrobić obliczenia). Było też jedno zadanie ze stereometrii, jedno z geometrii.
Mój znajomy maturzysta chyba pisał, bo szedł rano w tym swoim krawaciku. Ciekawe jak mu poszło? Pilnuję przez okno, kiedy będzie wracał i jaką będzie miał minę.
Nie ukrywam, że mój lewy kciuk już przywarł do dłoni.
No i po co mi to? Przecież nawet nie znam imienia tego młodzieńca. Ale wolę trzymać kciuka niż czekać kiedy się traf rozedrze. Już podryguje, żeby mu ktoś zawtórował. Nie ze mną te numery Ja nie śpiewam ani za kokota nie robię
No co? Żaden maturzysta się nie zamelduje? Nie podzieli się ze mną (jako, że nikogo innego nie czytać) wrażeniami?
— Benjamin Franklin
Niektóre odpowiedzi dla ściemy, niektóre widać, że tragedia ale...Moja koleżanka w maturalnej klasie, nawiasem mówiąc obiekt westchnień wielu, też razu pewnego odpowiedziała, że słońce krąży wokół ziemi rok i jeden dzień przestępczy. Na pytanie kim chcesz być w przyszłości? - Baletnicą odpowiadała bez namysłu. Szybko zaprzestano westchnień pod jej adresem
Pracowała później na kolei aż kiedyś wyprowadziła się i nie wiem co z nią teraz? Też już leciwa
— Benjamin Franklin
Haha, czuję się wywołana do tablicy....
Co jedynie w tym temacie mogę powiedzieć, ze też pamiętam swoją maturę i wiem jaki to jest stres - człowiek nie jarzy naprawdę najprostszych rzeczy....
Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.
Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher,
pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie
części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych zawartych
na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub
jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.