Wyborcze who is who „Niedobrzy dobrzy urzędnicy, czyli rozterki kandydata”
Kandydat na Wójta KWW „Porozumienie na rzecz gminy” Andrzej Rojek w swojej ulotce wyborczej stwierdził, że dotąd nie było a będą „rzetelni i sprawni urzędnicy”. Ogarnęły Kandydata przedwyborcze rozterki, bo oto w liście skierowanym do pracowników gminy pisze tak:
„Zwracam się do wszystkich pracowników urzędu gminy oraz jednostek które bezpośrednio podlegają Wójtowi, celem wyjaśnienia mojego stanowiska co do szemranej propagandy, że moja wygrana w wyborach Wójta gminy spowoduje „krew w urzędzie” z użyciem „miotły” uosabiającej moją osobę.
W samorządzie przepracowałem 16 lat jako radny pełniąc jednocześnie różne funkcje w Radzie Gminy. Mam przyjemność stwierdzić, że z wieloma z was nawiązała sie nić przyjaźni i wzajemnego zaufania, owocująca tylko rozwojem gminy. Miałem także okazję do obserwacji waszego zachowania przy rozwiązywaniu wielu naprawdę trudnych tematów czy spraw, których nie brakuje w codziennej waszej pracy i doszedłem do wniosku, że postawa wielu z was wynika z presji wywieranej przez zwierzchników. Uważam, że jesteście dobrymi pracownikami ograniczanymi przez Wójta, który nie daje możliwości wykorzystania wszystkich Waszych umiejętności. W swojej ulotce zapewniam mieszkańców, że na swojej drodze spotkają rzetelnych i sprawnych urzędników i mogę powiedzieć, że nieraz już ich spotkali bo oni są i pracują nie szukając rozgłosu poprzez nadinterpretacje prawa i utrudnianie życia mieszkańcom. „Bogata i przyjazna gmina dla mieszkańców i dzięki nim” to mój cel do realizacji na najbliższą kadencję. Wy wszyscy jesteście w prawie 100% mieszkańcami naszej gminy i zapewniam, że wasza pomyślność leży mi na sercu i nie będę tym który nie doceni Waszej pracy.
Z wyrazami szacunku,
Andrzej Rojek
Widać, że ulotka i list coś się „rozjechały” a przekaz do urzędników jakby inny! W końcu jedni i drudzy, to wyborczy elektorat, a liczy się przecież każdy głos – także tych niedobrych urzędników… prawie przyjaciół!
Zgodnie z art. 173 Prawa Telekomunikacyjnego informujemy, że odwiedzana strona korzysta z plików cookies. W związku z powyższym użytkownik strony może domyślnie ustawić w przeglądarce poziom, czy, ile i jakie chce cookies. Brak takich ustawień będzie świadomym aktem woli i akcetpacji plików cookies.
Pomysł, prowadzenie, ciężka praca, wykonanie: Crasher,
pomoc i takie tam Czarny, manio (nowe skrypty i inne), sponsor serwisu firma ALARMADI
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, powielanie i wykorzystywanie
części lub całości informacji, zdjęć, grafik, kodów i innych zawartych
na stronie http://www.zebrzydowice.net w formie elektronicznej lub
jakiejkolwiek innej bez zgody autora zabronione.
(C) 2003 - 2019.